fredag 27. oktober 2017

Lene Lauritsen Kjølner: Høyt henger de


Høyt henger de av Lene Lauritsen Kjølner (Innbundet)

Denne kriminalromanen var en gratisbok i en eller annen ebokhandel. Jeg leste den i sommer en gang, og det var en riktig sommerlig bok med vin på verandaen i huset på den vesle øya utenfor Tønsberg et (oppdiktet) sted. Det er en strid på øya om boplikten bør oppheves. Hovedpersonen i boken, Olivia, finner liket av en advokat som arbeidet for å fjerne boplikten hengende i et tau fra naboens terrasse. Det ser ut som selvmord men (åh, så overraskende) så kommer det frem detaljer som viser at han kan ha blitt drept.

Olivia er en godt voksen kvinne, skilt fra sin diplomatmann, for tiden uten arbeid og lommekjent på øya. Hun er nysgjerrig og kommer "tilfeldigvis" over diverse løse tråder som hun prøver å nøste opp, ikke akkurat i samarbeid med, men i alle fall i forståelse med politiet. To andre personer blir slått ned og forsøkt drept. En passende mengde mer eller mindre mistenkelige personer er med i handlingen, feriegjester som fastboende. Det er så lenge siden at jeg husker ikke så mange av personene. Vi får også en god dose gift på kjøpet, dvs. avtrekk av selsnepe - det er fali, det!

Boken gjorde nok ikke noe veldig dypt inntrykk på meg, men den var lettlest, intrigen var ok og ganske tilforlatelig - det var passe mengde sidespor og forviklinger til at det tok litt tid å komme til bunns i mysteriet og den var i det hele tatt godt egnet til å lese i en norsk sommerferie. Jeg syntes nok hovedpersonen til tider ble litt for eplekjekk, det var nesten noe "Frøken Detektiv"-aktig over henne. Men pass deg for selsnepen! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar