onsdag 14. desember 2016

Sara Blædel: De glemte pikeneDansk kriminalroman med politikvinnen Louise Rick i hovedrollen. Louise har nettopp begynt som leder for en gruppe som etterforsker forsvunne personer. I en skog blir det funnet et lik av en kvinne som er vanskelig å identifisere trass i et tydelig arr i ansiktet. Så viser det seg at hun kommer fra et psykiatrisk institusjon som ble nedlagt for flere år siden og nye overraskelser vedrørende hennes identitet kommer frem. Og hva skjedde med hennes tvillingsøster?

I den samme skogen blir det etterforsket et drap på en annen kvinne. Det har også vært noen kvinner som har forsvunnet i området for mange år siden. Er det noen sammenheng mellom disse sakene? Etterforskingen av disse parallelle sakene blir en krysning mellom avsløring av psykiatrisk helsevesen på 60-tallet og en brutal psykopathistorie. Louise er på hjemmebane i dette området og får et ubehagelig gjensyn med sin fortid. Til tross for dette synes jeg hun blir litt for distansert i forhold til etterforskningen.

De første avsløringene av forhold ved institusjonen er rystende og kan dessverre virke troverdige. Senere synes jeg det tar av litt og jeg tror ikke helt på den endelige avsløringen.

Louises venninne Camilla har en liten gjesteopptreden, det blir litt påklistret og det virker som den er der for å forsvare Camillas nærvær i boka mer enn den egentlig er nødvendig for historien. Ellers er boken godt skrevet, og på den måten en grei tidtrøyte, men det var ikke en bok som engasjerte meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar