onsdag 22. februar 2017

Jørn Lier Horst: Når det mørknerSom vanlig hos Jørn Lier Horst har etterforsker William Wisting hovedrollen i denne romanen, men denne gangen er handlingen lagt til starten av Wistings karriere - han er ung politikonstabel og havner i sentrum for en dramatisk ranshistorie. Han gjør noen svært nyttige ovbservasjoner men det  blir etterforskere som overtar saken. Tilfeldigvis kommer han på sporet av en annen forbrytelse når han sammen med en venn undersøker en gammel låve der det visstnok skal stå en gammel veteranbil. Det viser seg at bilen har et kulehull....

Det viser seg etterhvert at det også er noen tråder mellom ranshistorien og historien rundt funnet i låven, men slett ikke alt blir avklart under etterforskningen av ranet. Wistings pågåenhet skal likevel åpne døren til det som han egentlig ønsker å jobbe med i politiet - nemlig som etterforsker. Avslutningen og sammenhengen mellom de to sakene får vi først i nåtid. At oppklaringen skjer så lenge etterpå får vi en god og tilforlatelig forklaring på.

Dette var en nokså kort kriminalroman, den er godt skrevet, intrigene er gode og sannsynlige nok til at det blir en troverdig historie. Det er satt sammen på en måte som gjør boken spennende å lese, men det er kanskje ikke noen typisk "action"-bok Vi møter troverdige personer blant både mistenkte og i politiet, og som så ofte ligger spenningen i familierelasjoner parret med menneskers grådighet. Jeg skulle ønske det var flere krimforfattere som ville skrive like fine, stramme bøker som denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar