søndag 28. april 2019

Jørn Lier Horst: Den eneste ene


Den eneste ene

Inspirert av TV-serien Wisting lånte jeg med meg denne eboka på langhelg til Lviv der vi fløy til Katowice og reiste med tog videre. Mange fine stunder å lese på - flere togstrekninger, venting på passkontrollen osv.

Dette var en god og solid William Wisting-sak. Kajsa Berg, en ung håndballspiller er meldt savnet. En tom, åpen grav blir oppdaget i skogen. Etter en skogbrann i nærheten dukker det opp nok en åpen grav og en forkullet lik som er lenket fast til et grantre like ved.

Det arrangeres en slags folkeaksjon for å lete etter Kajsa, politiet får kritikk for å ikke gjøre nok. Men Wisting kjenner igjen navnet på lederen for leteaksjonen fra en annen sak han har vært borte i. Er det en sammenheng her?

Samtidig har William Wisting personlige problemer. Han er bekymret for kona Ingrid som er på et oppdrag  i Angola og ikke har gitt livstegn fra seg og faren hans er gammel og syk og har kanskje ikke lenge igjen.

Dette er ikke den mest dramatiske Wistingboka jeg har lest, men den har et relativt troverdig plot, og når det tilslutt blir avslørt hva som har skjedd med Kajsa og de to gravfunnene henger dette godt sammen med etterforskningen og man kan stille seg filosofiske spørsmål om hva som egentlig skal til for å dytte relativt skikkelige folk over kanten til kriminell virksomhet og hvilke følger det kan få.  Og ubehagelige ting skjer i Wistings familie.

Fin reiselektyre var dette. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar