fredag 14. august 2020

Susan Hill: The comforts of home

The Comforts of Home: Simon Serrailler Book 9 - Susan Hill ...

Jeg er alltid nysgjerring på nye krimforfattere. Denne kjøpte jeg i Glasgow i januar da jeg var på festival. Temaet virket lovende - DC Simon Serrailler, seriens hovedperson har et rekonvalesensopphold på en den skotske øya Taransay. Så skjer det et drap og pga ressursmangel blir han engasjert. 

Boka fikk gode anmeldelser og hva kan slå en god krim på en (nesten) øde øy? Det var mye bra her - vi følger Simon i de dramatiske dagene på sykehuset og i perioden når han begynner å vende seg til det barske livet på Ytre Hebridene i all slags vær, blir kjent med lokalbefolkingen og får besøk av sin unge nevø som ikke vet opp/ned på livet sitt.

Samtidig følger vi flere  andre parallelle handlinger, det er trillingsøsteren og trebarnsmoren Cat og hennes kjæreste som er Simon sin sjef, det er deres far Richard som prøver å leve det gode liv i Provence og det er Marion Still, mor til Kimberley HStill som forsvant sporløst for fem år siden og som gjør hva hun kan for å få politiet til å gjenoppta saken. 

Obduksjonen av den drepte på Taransay gir et svært overraskende resultat. Ikke så lang tid etter blir Simon fritatt for videre etterforskning da et permanent team fra fastlandet er satt på saken. Men Simon finner den sannsynlige løsningen like før han forlater øya.

Alle disse parallelle historiene blir godt fortalt og jeg er spent på hvordan de vil flette seg sammen. Så blir også Simon satt på nok et uoffisielt oppdrag, nemlig å se på den gamle forsvinningssaken. Det blir dette han kommer til å jobbe videre med gjennom resten av boka. Og her synes jeg boka begynner å tape seg. Det viser seg at de forskjellige historiene til søsteren og faren egentlig ikke har noen betydning for saken, de er bare med for å fortelle mer om privatlivet til Simon Serrailler.  Jeg synes generelt ikke at privatlivet til etterforskerne bør ha for mye plass i en kriminalroman - og her er det en klar svakhet. Disse historiene er ikke interessante nok til å forsvare en såpass stor plass i boka, det blir bare unødig fyllmasse. Og når det gjelder selv oppklaringen av Kimberleys forsvinning fader den på en måte ut, uten at vi får noe særlig informasjon om hvordan det går med den mistenkte.

Dette var skuffende og frister ikke til mer lesing om Simon Serrailler og hans familie.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar