søndag 28. august 2022

Jo Spain: After the fire

Jo Spain har skrevet 6 kriminalromaner med Tom Reynolds i hovedrollen, dette er den femte jeg leser (men den sjette og siste i serien). Tom har nå en ledende stilling og driver egentlig ikke med etterforskning, men på et sykehusbesøk kommer han tilfeldig borti en sak som han ikke klarer å la være å blande seg bort i. En ung jente blir observert løpende naken i Dublins gater, og hun er tydeligvis svært stresset. Noen kvinner tar seg av henne og får sendt henne på sykehus, og de oppfatter ordene " jeg klarte ikke å redde babyen". Det viser seg at jenta har flyktet fra en brann og snart er vi borti et prostitusjons- og traffickingsmiljø. Et lik blir funnet i det nedbrente huset, senere blir det flere.

Det blir Laura Lennon, hun som overtok Toms etterforskerstilling som  blir satt på denne saken. Tom selv har ferie, men setter seg likevel i baksetet på etterforskningen og deltar både her og der. Hovedutfordringen blir å få de to kvinnelige vitnene i saken til å fortelle hele sannheten om det som skjedde det nedbrente huset (eller bordellet som vi heller kan kalle det). Vitnene er jenta som kom løpende fra huset og en annenjente med irsk bakgrunn som også hørte til beboerne der.

Parallelt med dette er Laura Lennons mann Ray involvert i etterforskningen av en våpenliga som har ført til en rekke drap, nærmet likvideringer. Det virker som om det er knyttet til en irsk forbryterbande der lederen sitter i fengsel. 

Og så er hele tiden historien om babyen der. Det kommer for en dag at en av jentene på bordellet hadde født en baby som nå er forsvunnet. Dette er med på å intensivere jakten.

Løsningen på drapsgåtene er slett ikke helt opp i dagen, og jeg synes Jo Spain har laget en troverdig og passe spennende intrige. Det er igjen et nytt miljø hun beskriver, og dette er en av styrkene med denne serien.  Men nå er nok Tom Reynolds utbrukt som krimhelt, det er grenser for hvor mye fotarbeid som kan tillegges en politimann i administrativ stilling.

Jeg har igjen en av de seks bøkene og kommer nok til å lese den også. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar