søndag 29. oktober 2023

Helene Flood: Elskeren

Jeg har tidliger lest «Terapeuten» av samme forfatter. Dette er også en psykologisk krim, men denne gangen er det ingen psykologer blant hovedpersonene.

Rikke og Åsmund har flyttet inn i en pen leilighet i en 4-mannsbolig på Tåsen. De har tenåringen Emma og lillebroren Lukas, har gode, interesante jobber og elsker hverandre. Gode liv med andre ord. Men likevel har Rikke et forhold til Jørgen i etasjen over. På bokens første sider er Jørgen er alene hjemme. Rikke sniker seg opp om natten og opplever en uhyggestemning foran den lukkede døren til hans arbeidsrom og hun løper ned igjen. Det viser seg at Jørgen er drept og heretter blir den idylliske stemningen i huset og området forøvrig snudd på hodet.

Hele boka er skrevet i jeg-form ut fra Rikkes perspektiv. Noen ganger følger vi hennes møter med etterforskerne, noen ganger møter hun naboene i huset og hører på/blir en del av alle spekulasjonene om hvem som kan ha anledning og/eller grunn til å ta livet av den sjarmerende Jørgen. Og noen ganger får vi tilbakeglimt fra livet hennes og fra den gryende forelskelsen/besettelsen. 

Over det hele henger redselen for å avsløre forholdet for Åsmund og for å miste livet sitt med ham og barna. 

Det ligger mye spenning og dramatikk både i forholdet mellom naboene og i forholdet i Rikke og Åsmunds familie. Jeg synes Helene Flood har et riktig godt grep om dette, enda bedre enn i «terapeuten». Mot slutten av boka er den skyldige avslørt og ring ser ut til å falle på plass, men det er fortsatt noen sider igjen. Og så viser det seg at forfatteren har enda noen kort gjemt oppi ermet……

Helene Floods siste roman, «Enken» er det venteliste på, og den gleder jeg meg til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar