onsdag 7. desember 2022

Jo Spain: The sleeping beauties

Dette var min siste bok med Tom Reynolds som leder av et drapsetterforskerteam i Dublin. Boka er nr. 3 av de seks bøkene om teamet og jeg har lest de andre. 

Jo Spain har lagt handlingen i disse bøkene til svært forskjellige miljøer i Irland. Her reiser vi rundt på landsbygda i Vest Irland. I begynnelsen av boka er det en ung kvinne, Fiona Holland som er forsvunnet og hun blir ettersøkt. Så dukker det opp et lik i en godt besøkt naturpark. Det er liket av en ung kvinne, og ikke nok med det, flere andre graver blir avdekket på samme sted.

De døde blir identifisert. Det er alle sammen unge eller yngre kvinner, de kom fra forskjellige landsbyer i forskjellige distrikt i Sør- og Sørvest Irland og ser ut til å være drept med 1-2 års mellomrom.  De fleste har vært populære unge jenter med stor appetitt på livet. Drapene må ha vært utført av en seriemorder.

Etterforskingen kommer noen ganger farlig nær et par av Tom Reynolds kolleger i det lokale politiet. Det gjør ingen forskjell for Tom og hans team men får Toms overordnede Joe Kennedy til å prøve å legge bånd på undersøkelsene. Han er mer opptatt av politistyrkens ansikt utad enn noe annet.

Det er mange steiner å snu og det blir flere dramatiske episoder. Men når endelig seriemorderen er tatt er fremdeles ikke Fiona Holland dukket opp og det er ført helt på slutten vi får vite hva som er skjedd med henne.

En godt sammenskrudd intrige, gode miljøskildringer og troverdig beskrivelse at etterforskningen preger denne boka som de andre Tom Reynolds-bøkene. Det hele er kanskje ikke veldig originalt, men svært godt utført og holder spenningen min oppe i flere kvelder og netter. Det er nesten litt synd at Tom Reynolds tilslutt aksepterer opprykk og slutter med hands-on politiarbeid (ref.bok nr. 5 og 6 i serien), men det er vel en nokså sannsynlig utvikling?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar